Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

'Ik heb twee bestuursjaren gedaan die goed zijn geweest voor mijn netwerk en ontwikkeling.'

Interview met Sanne Postma, MSc Business Administration

Sanne haalde in 2017 haar MSc Business Administration bij de UvA en is nu Customer Succes Manager bij Microsoft.

Portret Sanne Postma
Sanne Postma

Waarom koos je voor jouw master? Wat is jouw studieloopbaanpad? Welke keuzes heb je hierin gemaakt?

Ik ben begonnen met een bachelor Psychologie maar merkte na een bestuursjaar dat ik het bedrijfsleven veel interessanter vond en begon daarom in 2016 met mijn master Business Administration aan de UvA. 

Hoe is jouw sollicitatieperiode verlopen?

Tijdens mijn bestuursjaar bij de MAA, de master vereniging voor Bedrijfskunde & Marketing studenten, kwam ik met veel verschillende bedrijven in contact. Ik heb bij de MAA veel carrière assessment trainingen gedaan om goed voorbereid m'n sollicitaties in te gaan.

Mijn eerste sollicitatie was bij Microsoft, ik had hier verschillende rondes, eerst een test, een interview en uiteindelijk een assessment dag waarin ik een pitch moest geven, een groepsopdracht moest doen en nog meer interviews moest voeren. Ik had met mijn Bedrijfskunde studie nog niet zo'n duidelijk beeld van wat ik dan in een tech bedrijf kon gaan doen, maar er was zeker een klik en dus werd ik aangenomen. 

Heeft de master je oriëntatie op werk verbreed of juist specifieker gemaakt?

Tijdens mijn master had ik een periode colleges in Carré (dat is alleen al gaaf), waar verschillende bedrijven kwamen spreken over een bepaald onderwerp. Dit verbrede mijn blik niet alleen op het scala aan verschillende bedrijven, maar ook zeker op de hoeveelheid verschillende afdelingen en banen binnen een organisatie. 

Heb jij nog dingen naast je master gedaan? Bestuursjaar, netwerken, vrijwilligerswerk?

Ik heb twee bestuursjaren gedaan en een aantal commissies. Ik denk dat deze bestuursjaren het meest waardevol zijn. Je leert hierdoor al vroeg met moeilijke vraagstukken en verschillende mensen omgaan en hebt daarnaast de verantwoordelijkheid voor een vereniging en zijn leden. Deze jaren zijn ook bijzonder goed geweest voor mijn netwerk en ontwikkeling. 

Wat waren jouw twijfels en onzekerheden in jouw masterjaar en hoe ben je hiermee omgegaan? Hoe pakte het uit?

Mijn twijfels tijdens mijn master kwam ik vooral tegen in het samenwerken met verschillende mensen uit verschillende culturen. Iedereen interpreteert een opdracht anders, als je dan moest samenwerken met een groepje had je veel uiteenlopende ideeën.

Ik heb door de internationale studenten, beter geleerd hoe dingen in bepaalde culturen geïnterpreteerd worden en hoe je die mensen mee kan krijgen. Uiteindelijk wilden we allemaal hetzelfde, maar kwamen we daar door verschillende wegen te ontdekken.

Voor mijn werk reis ik heel Europa door ben en ik ben blij dat ik al veel culturen heb leren kennen en probeer altijd te bedenken dat we dezelfde kant op willen en alleen elkaars taal moeten leren. Dat is zeker iets waar mijn master aan heeft bijgedragen.

Stel een vraag