Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

'Mede dankzij de Tesla minor heb ik twee leuke functies gekregen direct na mijn afstuderen'

Interview met alumnus Tim Bulters, MSc Biological Science

Tim is Projectleider Circulaire Economie voor Natuur en Milieufederatie Utrecht. Hij haalde in 2014 een MSc Biological Science.

Portret Tim Bulters
Tim Bulters

Waarom koos je voor jouw master? Welke afwegingen/keuzes heb je hierin gemaakt?

Ik wilde graag blijven studeren aan de UvA, waar zich inmiddels mijn sociale netwerk en huis bevond. De master Biological Sciences sloot perfect aan bij de bachelor Bèta-Gamma met een major Biologie. In de master gingen we veel meer de diepte in, waar ik erg naar uit keek.

Wat is in jouw ogen het nut of toegevoegde waarde van een master?

Er waren voor mij drie nuttige zaken aan het doen van een master: 1) ik was nog niet klaar met studeren en wilde me graag verder ontwikkelen; 2) de arbeidsmarkt vraagt vaak mensen die op WO-masterniveau kunnen denken; 3) en omdat mijn bachelor Bèta-Gamma een nogal brede insteek had, wilde ik me graag specialiseren.

Heeft de master je oriëntatie op werk verbreed of juist specifieker gemaakt?

Tegelijk heeft mijn master beiden gedaan. De kern van de master heeft me in veel detail laten zien hoe de onderzoekswereld eruit ziet. Ik heb hier ook geleerd dat deze onderzoekswereld niet voor mij bestemd is. Een nuttige leerervaring, want hier twijfelde ik bij de start van mijn master nog wel over. Tijdens mijn master heb ik de Tesla minor gevolgd. Dit is een programma voor bèta-studenten, waarbij je als adviseur voor een externe opdrachtgever aan de slag gaat. Deze minor heeft mijn oriëntatie enorm verbreed, waar ik op dat moment erg behoefte aan had. Mede dankzij deze minor heb ik twee leuke functies gekregen direct na mijn afstuderen.

Had je je master nodig voor het werk wat je nu doet / heb je in je werk profijt van jouw master?

Ik werk als projectleider Circulaire Economie voor Natuur en Milieufederatie Utrecht. Veel van de inhoudelijke kennis van mijn master gebruik ik niet zo vaak. Toch is het soms verrassend handig om mee te kunnen praten over ecosystemen of chemische processen. Bij Biologie (zowel in de bachelor als de master) leer je om specifiek te kijken, maar leer je ook systeemdenken. Deze vaardigheid gebruik ik bijna dagelijks.

Stel een vraag